News

Hi. From time to time we will publish Norwegian and International news related to Vågen – Big or small.

Travle tider

I sommer har vi dradd i land tidenes kontrakt, den står for over et halvt års omsetning for Vågen AS.

Leveransen som strekker seg frem til mai 2018 er til Aker Biomarine sin nye Krill tråler.

Optimar er valgt som totalleverandør av fabrikken ombord og Vågen har inngått kontrakt med Optimar for levering av alle transportskruer.

Totalt er det snakk om nærmere 40 transportskruer der de største er nesten 1 meter i diameter og 16 meter lange.

Her inngår skruer med Duplex rotorer, varmekapper og skruer for vertikale løft.

At Aker Biomarine er blitt kåret som årets mest innovative selskap forundrer ikke oss når vi gjennom det siste året har sett hvordan innspill til forbedringer på transportskruer er blitt mottatt og innarbeidet i spesifikasjonene for transportskruene om bord i fartøyet.

For Vågen AS sin del betyr kontrakten sammen med noen andre store kontrakter at vi nå kan ansette en ny konstruktør og prosjektleder, som skal være med å sikre ytterlige vekst for Vågen AS som har snudd omsetningen fra nærmere 70% Oljerelatert i 2014 til 80% annen industri nå i 2017.

 Vi vil med dette takke både Aker Biomarine og Optimar for tillitten de har vist oss gjennom prosjektet så langt! Vi gleder oss til første fisketur i januar 2019 J

undefined

Haaheim seminaret 2017

Vågen AS har nå gleden av å invitere nye og gamle kunder til Tysnes og Haaheim gaard for faglig oppdatering.

Vi ser også at flere av våre kunder vil dra nytte av å treffes for å diskutere felles problemstillinger på kryss av bransjer og medier som skal forflyttes, doseres, mikses, presses, mates, kjøles, siles, varmes,fuktes, tørkes, kokes, knuses, renses osv osv.

Vi satser på å presentere en verdens begivenhet eller to fra noen av våre kreative kunder.

Mer informasjon kommer.

undefined

Teknisk Ukeblad januar 2017

Da oljekrisen kom var 3 av 4 kunder offshore. 

Tysnes-bedriften Vågen ser at lysere tider er på vei etter oljenedturen. Frem til oljekrisen traff transportskruebedriften for alvor i slutten av 2014, var de nærmest totalavhengig av oljenæringen: Hele tre fjerdedeler av leveransene gikk hit.

Klikk her for å lese mer.

undefined

Industri 4.0

Vågen AS starter nå den 4 digitale revolusjon av Arkimedes skruen. Arkimedesskruen har trolig eksistert siden Babylons hengende hager, så det er vel på høy tid! Dere er herved invitert til å følge oss på reisen som starter her:

undefined

 

Fagskolen i Bergen med ny modell.

Flinke elever ved automatiseringslinjen på Fagskolen i Bergen har bygget en modell av et innmatingssystem til et mikrobryggeri. Vi har vært så heldige å levere 2 transportskruer(PE90) med sponsede girmotorer fra SEW. Hele modellen er koblet opp mot en Siemens S7 1500 som styrer prosessen. Så hvis det er noen mikrobryggere der ute som trenger råd og veiledning, kontakt oss så setter vi dere i forbindelse med elevene som nå snart er ferdig på fagskolen.

 

skruetransportører

 

 

Johan Sverdrup – en gigantisk verdiskaper

Utbygging og drift av elefantfeltet Johan Sverdrup vil bli blant de mest lønnsomme industriprosjektene i Norge de neste tiårene. Det gleder oss derfor stort at vi nå har mottatt bestillingen på transportskruene til borkakshåndtering fra NOV i Asker.

Johan Sverdrup

 

Vågen AS i India

Vågen AS in India Vågen has been to Mumbai, India, to source the possibility of expanding to the vast Indian market. Both offshore applications and water/sewage treatment plants are interesting markets that a group of companies is now looking into.

 

Borerigger i India